Doesburg – Ooipoortstraat 58-60

Eigenschappen

 • Koopprijs € 798.000,- k.k.
 • Status Verkocht onder voorbehoud
 • Perceel oppervlakte 732 m2

Eigenschappen

 • Aantal kamers 12
 • Aantal slaapkamers 5
 • Aantal verdiepingen 4
 • Gebruiksoppervlakte woonfunctie 333 m2
 • Perceel oppervlakte 732 m2
 • Inhoud 1.800 m3

Eigenschappen

 • Liggingen in centrum
 • Huidige bestemming Woonruimte

OmschrijvingWoonruimte

DOESBURG, Ooipoortstraat 58

Gelegen in het historische centrum van Hanzestad Doesburg vinden een van de mooiste en statigste panden welke zich tevens uitermate goed leent voor detailhandel, bed & breakfast of kantoor aan huis!

Naast de uitstekende en authentieke staat van dit pand, zijn er uiteraard vele andere belangrijke kenmerken te noemen; denk hierbij aan de grote tuin met diverse terrassen, een gebruiksoppervlakte wonen van maar liefst 447m², een grote berging van 64m² en uiteraard een prachtige woonkeuken en diverse woonvertrekken.

We nemen je graag mee door de woning:
De entree brengt ons in de royale hal met aan weerszijden een grote werkruimte, momenteel in dienst als atelier en galerie. Door de nog immer aanwezige entree aan de rechterzijde is deze ruimte exceptioneel goed te gebruiken als winkel- of kantoorruimte. De locatie aan de Ooipoortstraat zorgt voor voldoende voorbijgangers om op deze locatie detailhandel te rechtvaardigen.
De opkamer aan de linkerzijde is voorzien van een fraaie haard en doorgang naar de voormalige keuken met schouw. Vanuit hier is een klein terras en een bergruimte/bijkeuken te bereiken. Aangrenzend is er een kleinere hal waar we naast de mooie houten trap naar de eerste verdieping, de toegang tot de prachtige gewelfde kelders, ook een doucheruimte met toilet vinden. Hiermee is levensbestendig wonen ook een mogelijkheid geworden.

De woonkeuken is zowel vanuit deze hal als vanuit de galerie te bereiken. Voorzien van alle gewenste apparatuur en voldoende ruimte voor een fijne eettafel is dit de ruimte waar het meest “geleefd” wordt. Vanuit de keuken is er toegang tot een patio waar we de grote berging vinden. Deze berging mag en kan omgebouwd worden tot bijvoorbeeld mantelzorg woonruimte, wederom een extra mogelijkheid van deze veelzijdige woning.
Voor nu lopen we door naar de aanbouw, waar in het verleden een bakkerij gehuisvest was.
De zichtlijn vanuit de keuken recht naar achteren naar de tuin is prachtig en verbind de twee objecten naadloos met elkaar. Aan de gang vinden we nog een toilet, stookruimte, garderobe en werkkamer met zicht op de tuin. Daarna opent de gang zich in een geweldige woonkamer met imposante zandstenen schouw met houthaard en schuifpui naar het zonnige terras. De houten vloer bestaat uit planken welke gezaagd zijn uit de balken van oude Amsterdamse pakhuizen.

We gaan door naar de eerste verdieping waar we 5 slaapkamers en 2 badkamers vinden. De master bedroom heeft naast een klein balkon een luxe en moderne badkamer en suite met ligbad voorzien van jets, inloopdouche, wastafel en toilet.
De andere slaapkamers verschillen qua grootte, echter zijn allen ruim, licht en sfeervol te noemen. Aan de overloop ligt tevens een separaat toilet, wasruimte en doucheruimte met wastafel.
Vanuit de gang is de zolder middels een kleine vaste trap bereikbaar, deze ruimte is momenteel niet in gebruik en geeft een indrukwekkend zicht op de geheel originele dakconstructie.

Net als in vele steden brengt het wonen in een historisch stadscentrum de opoffering van buitenruimte met zich mee. Dat is hier niet het geval, met een prachtige tuin in L-vorm en een oppervlakte van 330m² is hier een oase van ruimte en rust te vinden. De diverse terrassen bieden voor ieder moment van de dag een mooi plaats om te zitten en simpelweg te genieten.

In 2005 onder toezicht van monumentenzorg zorgvuldig gerestaureerd, waarbij vele authentieke elementen behouden zijn gebleven. De investering, tijd en energie welke in de restauratie van deze woning is gestoken werd dan ook beloond door de toekenning van de Snappenburg De Vries prijs in 2006.
Deze prestigieuze prijs wordt door de monumentenvereniging toegekend aan historische panden, welke op een dusdanige manier zijn gerestaureerd dat zij een aanzienlijke bijdrage leveren aan het historische beeld van het centrum van Doesburg.
Graag nodigen wij je uit voor een bezichtiging om deze imposante woning te ervaren. Foto’s en film geven tenslotte slechts een klein deel van de ervaring.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument, geheel gerestaureerd in 2005 onder toezicht van monumentenzorg.
– Detailhandel en kantoor aan huis dankzij de aanwezige tweede entree zeer goed mogelijk!
– Bed & Breakfast mogelijk.
– 12 kamers, 5 slaapkamers, 3 badkamers.
– Ruime multifunctionele berging (64m²)
– Ruime, fraai aangelegde stadstuin
– Vloerverwarming woonkeuken.
– Diverse houthaarden.
– De totale zolderoppervlakte van 114m² hebben wij in tegenstelling tot de plattegronden afgetrokken van de totale
gebruiksoppervlakte wonen.
– Winnaar Snappenburg De Vriesprijs 2006 (prestigieuze prijs monumentenvereniging).
– Winkels bevinden zich op loopafstand.
– Gelegen in de steden driehoek Arnhem/ Doetinchem/ Zutphen.
– Golfclubs bevinden zich binnen 10 km afstand.
– Treinstation Dieren gelegen op 6 km afstand.

Video's