Doesburg – Koepoortstraat 40

Eigenschappen

 • Koopprijs € 869.000,- k.k.
 • Status Beschikbaar
 • Bouwjaar 1800
 • Perceel oppervlakte 1.397 m2

Eigenschappen

 • Aantal kamers 11
 • Aantal slaapkamers 8
 • Aantal verdiepingen 4
 • Gebruiksoppervlakte woonfunctie 546 m2
 • Perceel oppervlakte 1.397 m2
 • Inhoud 1.745 m3

Eigenschappen

 • Liggingen in centrum
 • Huidige bestemming Woonruimte

OmschrijvingWoonruimte

DOESBURG, Koepoortstraat 40

EEN STADSHUIS WAARVAN IEDEREEN DROOMT!

Het statige woonhuis dateert uit 1800 en heeft niet voor niets de monumentale status gekregen. Authentieke stijlkenmerken zijn behouden gebleven, statige hal, fraaie trappartij, kamer en suite, schouwen met houthaard, ornamenten en grote raampartijen. Een heerlijk gezinshuis dat in combinatie met atelier, praktijk of kantoor is te gebruiken. Zelden dat een dergelijk uniek, stijlvol rijksmonument met een mooie ligging in de statigste straat van de historische binnenstad aangeboden wordt.

Deze monumentale stadswoning is voorzien een zeer royale achterliggende stadstuin met grasveld, borders, prieel en terrassen. De ligging van Rijksmonument is perfect; nabij het stadspark, winkels, restaurants, ateliers, openbaar vervoer en de IJsselkade boulevard. Vergeet niet de prachtige natuur die u in de nabije omgeving vindt. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, varen, golfen op “de Keppelse” en daarbij genieten van het fraaie coulisselandschap.

Uitermate geschikt voor mensen die een woonhuis zoeken met veel ruimte, privacy, diverse gebruiksmogelijkheden en toch een centrale ligging. Gelegen op 15 autominuten vanaf Arnhem, in de nabijheid van de Veluwe, Montferland, winkelstad Doetinchem en NS station Dieren.

Een unieke mogelijkheid om uw droom te verwezenlijken op deze grandioze locatie. Het bewonen van een Rijksmonument biedt u diverse voordelen: instandhoudingskosten zijn voor 80% fiscaal aftrekbaar en 70% van de verbouwingskosten is te financieren met een monumentenhypotheek (rente 1.5%).

Indeling

Parterre

Het markante karakter van het woonhuis komt tot uitdrukking in de klassieke raampartijen en de chique hal met garderobe, fraaie trappartij, marmeren vloer en openslaande deuren naar de achtertuin, aan voorzijde is de studeer-/werkkamer gelegen met een prachtige visgraat vloer, de zeer royale kamer en suite is uitgerust met 2 haardpartijen met houtkachels, openslaande deuren naar de achtertuin, houten parketvloer, originele plafonds, zit vensterbanken en luiken, de heerlijke woonkeuken is aan in de achterzijde van het woonhuis gesitueerd, via openslaande deuren komt u in achtertuin, de keuken opstelling is voorzien van een vrijstaand gasfornuis met hete luchtoven, afzuigkap en vaatwasser, bijkeuken met wasopstelling, toilet, diverse werk-/opslagruimtes. Aan de voorzijde is een tweede ingang gesitueerd, via deze entree kunt u eventueel cliënten ontvangen voor een kantoor of praktijk aan huis, deze entree biedt toegang aan de studeer/werkkamer en diverse werkruimtes.

1e verdieping

Via een fraaie terrastrap komt u op de eerste verdieping, de royale overloop biedt u toegang tot de badkamer en de slaapkamers, aan de voorzijde zijn 3 slaapkamers gesitueerd, in midden is de badkamer gelegen, de badkamer is voorzien van een ligbad, douche, toilet en wastafel, aan de achterzijde van het woonhuis zijn tevens 3 slaapkamers gelegen. Aan de voor- en achterzijde van het woonhuis zijn balkons gelegen, deze zijn toegankelijk via openslaande deuren in de slaapkamers.

2e verdieping

Deze verdieping is bereikbaar met een vaste trap, momenteel in gebruik als opslagruimte, op deze zolderverdieping heeft u de mogelijkheid voor het creëren van meerdere slaapkamers of werkruimtes.

Kelder

Via een deur in de hal komt u in twee gewelde kelders, deze zijn momenteel in gebruik als wijnkelder en opslagruimte.

Tuin

Uniek voor de historische binnenstad is de zeer royale stadstuin, de tuin is voorzien van diverse terrassen, borders, prieel en grasveld. Een werkelijk lustoord in de bewoonde wereld, geniet van de privacy en rust met een heerlijk glas wijn in de zonnige stadstuin.

Bijzonderheden:
– Royaal woonhuis met diverse gebruiksmogelijkheden.
– Gebruiksoppervlakte woonruimte 546 m2.
– Overige inpandige ruimte 58 m2.
– Inhoud 1745 m3.
– Perceel grootte 1397 m2.
– Uniek voor de binnenstad, de zeer royale achtertuin.
– Rijksmonument biedt interessante financiële voordelen, 80% van de instandhoudingskosten is fiscaal aftrekbaar.
– Voor de verbouwing/verbetering werkzaamheden is een Restauratiefonds-hypotheek (1.5%) mogelijk.
– Grandioos gesitueerd aan de entree van de historische binnenstad.
– Heerlijke woonkeuken met openslaande deuren naar de stadstuin.
– Voorzien van een prachtige hal met trappartij.
– Voorzien van kamer en suite met houthaarden.
– Eenvoudig uitgevoerde badkamer.
– C.V. Atag 2001.
– Voorzien van 11 kamers, nog meerdere zijn te realiseren.
– Gelegen op loopafstand van openbaar vervoer, winkels, restaurants, musea en openbaar groen.
– Gelegen op 5 km afstand van NS station.
– Keppelse golfbaan gelegen op 6 km afstand.
– Gelegen in de steden driehoek Arnhem/Doetinchem / Zutphen.

Video's