Doesburg – Gasthuisstraat 1

Eigenschappen

 • Koopprijs € 699.000,- k.k.
 • Status Beschikbaar
 • Perceel oppervlakte 482 m2

Eigenschappen

 • Aantal kamers 7
 • Aantal slaapkamers 3
 • Aantal verdiepingen 4
 • Gebruiksoppervlakte woonfunctie 308 m2
 • Perceel oppervlakte 482 m2
 • Inhoud 1.375 m3

Eigenschappen

 • Liggingen in centrum
 • Huidige bestemming Woonruimte, Expositieruimte, Kantoor

OmschrijvingWoonruimte, Expositieruimte, Kantoor

DOESBURG, Gasthuisstraat 1

Vakkundig gerestaureerd rijksmonument

Gasthuisstraat 1A

Prachtige monumentale koopmanswoning “De Gerheijsenhof”, bouwjaar omstreeks 1510. Het is een van de oudste gebouwen in Doesburg en heeft door zijn belangrijke historische waarde de status van rijksmonument toegekend gekregen.

Het unieke woonobject is centraal gelegen in de historische binnenstad van Doesburg, Hanzestad aan de IJssel. Het multifunctionele object heeft in het nieuwe bestemmingsplan binnenstad een ruime bestemming gekregen o.a.: wonen, horeca 1a, detailhandel, kantoor, musea en expositieruimte.

Het statige woonhuis is in 1999 door de eigenaren in samenwerking met de rijksdienst voor monumentenzorg op professionele wijze geheel gerestaureerd. Authentieke bouwelementen zijn behouden gebleven en het geheel is met hoogwaardige materialen afgewerkt. U vindt hier: tongewelven, haardpartijen, paneeldeuren, brede lijsten, fraaie trappartijen, marmeren vloeren, oude eiken vloerdelen en originele kloostermoppen

Het unieke woon-/werkobject heeft een knusse stadstuin met terras en een op eigen terrein gelegen garage. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een vergunning aan te vragen voor het parkeren van een tweede auto in de Gasthuisstraat.

Het is ook mogelijk het object in zijn geheel te kopen inclusief Gasthuisstraat 1.

Indeling:

Via een prachtige deurpartij komt u in een imposante gemeenschappelijke hal, in deze hal bevinden zich de voordeuren van Gasthuisstraat 1 en 1A.

Begane grond:
Hal met marmeren vloer, trappartij en toegang naar de kamer en suite, kelder, toilet en werk-/studeerkamer. De kamer en suite is aan de voorzijde van het object gesitueerd en is voorzien van een schouw en een prachtig afgewerkt plafond, de gesloten keuken bevind zich in het tussenstuk, in het achterhuis is de werkelijk prachtige werk-/studeerkamer gelegen welke is voorzien van een functionele haard, schouw, fraai plafond en openslaande deuren naar de achterliggende stadstuin, via de hal bereikt de middeleeuwse gewelfde wijnkelder.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is bereikbaar via twee vaste trappen, royale overloop, stookruimte, aan de voorzijde is een prachtige slaapkamer (36m2) gesitueerd, badkamer voorzien van marmeren vloer, ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet, aan de achterzijde is de marsterbedroom (43m2) gelegen.

Tweede verdieping:

De tweede verdieping is tevens bereikbaar via twee vaste trappen, op de tweede verdieping bevinden zich 2 verblijfsruimtes van respectievelijk groot 39 m2 en 43 m2 en een badkamer welke voorzien is van een ligbad, wastafel en toilet. Op de tweede verdieping heeft u de mogelijkheid voor het creëren van meerdere slaap-/werkruimtes. De kapconstructie is geïsoleerd en prachtig afgewerkt.

Stadstuin:

Fraai aangelegde achtertuin (6.20 x 17.00) voorzien van een terras en borders. De vrijstaande stenen garage (5.80 x 3.50) is voorzien van openslaande deuren en een plat dak.

Bijzonderheden:

– Statig gerestaureerd rijksmonument.
– Aankoop gehele object is bespreekbaar.
– Gedeeld kadastraal perceel ca.380 m2 groot.
– Twee C.V. installaties Nefit 1999 en Boiler 1999
– Gemeenschappelijke entree met Gasthuisstraat 1.
– Object met diverse gebruiksmogelijkheden, w.w.w.doesburg.nl)
– Inhoud van het object 1375 m3.
– Hanzestad Doesburg met een actief cultureel leven.
– Jachthaven ligt op loopafstand.
– Gelegen in de steden driehoek Arnhem/ Doetinchem/Arnhem.
– Keppelse golfbaan gelegen op 6 kilometer.
– Treinstation Dieren gelegen op 6 kilometer.

Video's